Network Menu

Månadsbrev från SWEA Belgiums ordförande

Månadsbrev april 2020

Världen är fortfarande upp-och-ner! Restriktionerna för vad vi kan och får göra blir hårdare och hårdare. Hotell, restauranger, museer mm allt är stängt. Stränga regler i många länder men i Sverige har man fortfarande en del öppet. Men det håller på att ändras här också.

Dagarna efter vårt ”Arv och testamente”-möte stängde Danmark sina gränser och Tyskland, Frankrike, Österrike och Schweiz stängde också gränserna mellan dessa länder. Vi hade planerat att köra till Sverige den 30 mars för att fira påsk. Vi insåg att om vi skulle komma till Sverige måste vi åka – nu. Så den 16 mars packade vi bilen och körde. Vi körde genom ett tomt Tyskland. Matsäck och kaffe hade vi med oss. Restaurangerna var ju stängda. Vi fick övernatta i ett hotell som ”affärsresande”, turister togs inte emot. I Kiel kom vi i mycket god tid till färjan mot Göteborg. Normalt brukar jag vara den som kör sist ombord. Här i Bleket på Tjörn har vi friheten att ta långa promenader utan att möta någon. Solen skiner men vinden är isande kall. Vi pratar med grannarna varje dag och vi har alla koll på att alla är friska. Idag var det vår tur att handla till oss och grannen. Förhoppningsvis skall vi kunna börja med trädgårdsarbete i slutet av veckan. Sättpotatisen har jag köpt och skall låta förgro för att sätta efter påsk.
Program som avbokats

SWEAs Program:
Vi var bokade för två besök på EU-parlamentet den 22 april och 18 maj. Parlamentet har meddelat att alla besök utgår. Kerstin meddelar nya datum, troligen i höst.

Program som blir:
Det är viktigt och roligt att kunna mötas även om vi inte kan träffas. Vi har därför två nya programpunkter:

8 april kl 11.00 Coffee morning och den 22 april kl 18.30 AfterWork.
Hur skall detta gå till undrar ni: Jo, vi skall ha ett zoom-möte tillsammans.
Zoom är en plattform för att många skall kunna träffas via platta, laptop eller telefon. Många
SWEA-grupper har sina styrelsemöten m m här.
Den 6 april skickar jag ut en länk för att delta i mötet. Det är enkelt att ladda ner och fungerar utmärkt. Just nu har SWEA Belgium ett gratisabonnemang där vi kan ses 100 personer under 40 minuter. Perfekt för en coffee morning och AfterWork!
Svenska Kyrkan i Bryssel har virtuellt elvakaffe kl 11 måndag till torsdag via Skype. Kontakta Kyrkan om ni behöver hjälp med att koppla upp er.
Jag återkommer med besked om Valborgsfirande. Ta väl hand om er och vi ses den 8 april!
Hälsningar, Christina M